Vinterns subtila skönhet

En sömnig lördag som denna, när dimman ligger tung över Lund, ligger det nära till hands att längta till våren. Jag tänker ändå bjuda på några bilder som jag tog tidigare i vintras i botaniska trädgården. Fröställningar och torkade blommor låter kanske inte så spännande, men de kan tillföra mycket i en trädgård om vintern.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uppifrån och ner: Favoriten höstanemon (Anemone cv.) får en intressant vintergestalt med små bollar till fröställningar. Färgväpplingen (Baptisia australis) byter sommarens klarblå blommor mot en vinterdräkt helt i svart! Ulleternellen (Anaphalis triplinervis) torkar och behåller formen åtminstone en bit in på vintern. Clematis sp. har vackert duniga fröställningar på sina klättrande grenar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s