Fotoläxa

Just nu går jag en fotokurs på Medborgarskolan här i Lund. Jag tycker det är så himla roligt att ta bilder och vill fortsätta utveckla mitt fotograferande. När jag tar bilder på växter händer det att jag glömmer tiden – så himla avkopplande! Men jag försöker variera mig och ta bilder på annat också (därmed inte sagt att jag lyckas).

Till den här veckan skulle vi göra bildserier. Bilderna skulle hänga ihop på något sätt. Eftersom jag inte jobbat med serier tidigare var det jättesvårt! Här kommer i alla fall mitt försök.

Serie 1. Gyllene förmiddag

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De här bilderna tog jag när jag var hos familjen i Småland i helgen. Den andra serien är tagen här hemma i lägenheten, mest för att jag inte hade tid att ge mig ut på stan med kameran:

Serie 2. Eftermiddagsljus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här lekte jag verkligen loss med mitt Lensbaby-objektiv, därav de annorlunda effekterna. Det syns mest i bild 3 och nästan inte alls i bild 1. Nästa gång jag tar en serie med Lensbaby ska jag försöka göra så att den suddiga effekten kommer fram ungefär lika mycket i alla bilderna. Detta var en av de saker jag fick feedback om på kursen. Att låta andra kommentera ens bilder är lite läskigt, men otroligt lärorikt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s