Fotoläxa

Till den här veckans lektion på fotokursen skulle vi ta bilder på tre olika teman.

Det första var ”barndomsminne”. Vi skulle plocka fram en bild av oss själva som små och sedan ta fasta på något i den bilden och göra en ny version.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag hittade den här roliga bilden från sommaren -99. Jag bestämde mig för att ha med rododendron i bakgrunden och göra en liknande spexig pose i den nya bilden. 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Och så här blev resultatet. Haha, den bjuder jag på.

Jag trixade lite med färgerna för att försöka få fram lite retrokänsla och få den att likna bilden från -99 i färgerna (i verkligheten ser färgerna i det gamla fotot inte riktigt ut som på bilden ovan – det är mer rosa och gult i tonen). Tycker väl att det lyckades sådär, får öva mer på det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nästa tema var ”ovanifrån”. Jag bestämde mig för att göra ett stilleben med vårblommor. Det var mycket plockande fram och tillbaka. Jag fick verkligen förståelse för hur mycket jobb det ligger bakom snygga stillebenbilder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det tredje temat var ”händer”. Tycker den här bilden blev riktigt intressant i svartvitt och med lite extra kontrast. De snygga händerna är min fästmans om någon undrar. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s