Veckans bilder

Hej! Den här veckan har jag tagit massor av bilder. Ibland kommer inspirationen så lätt. Här kommer i alla fall ett litet urval 🙂

20170411_160501

20170411_160515

I början på veckan var det härligt väder! Solsken och frisk grönska gör underverk för humöret 🙂

20170411_161650

20170412_110349

Jag brukar springa över en motorvägsbro på mina joggingrundor. Just nu blommar till och med motorvägen!

20170412_145548

Kokade soppa på nässlor och grönkål.

20170413_115742

Lekte med makroobjektivet till mobilen.

20170413_092029

Vi testade blodgrape för första gången. Jag blev positivt överraskad – den var sötare och mindre besk än jag hade trott. Det beska kom som en eftersmak som fick mig att rysa lite härligt. Jag kommer att äta det igen!

20170413_092608

Snyggare frukt får man leta efter!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det blommar och grönskar i våra fönster nu! Till vänster är det sticklingar från Pelargonium ‘Bon-tro-sai’ som jag satte i vatten så länge eftersom jag inte hade jord hemma (egentligen är det bättre att sätta sticklingar direkt i jord, de får ordentligare rötter då). I mitten är det två små lönnskott som hade självsått sig i krukorna på balkongen. Jag drog upp dem och satte dem i vatten som ett tillfälligt arrangemang. Jag tycker det är så häftigt att titta på rötter. De är ju en viktig del av växten, som man i vanliga fall inte ser och kanske inte ens tänker på. Fascinerande 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luktvioler. Jag tycker de är så otroligt söta! Och doften är så unik. När jag har trädgård ska jag låta dem självså sig överallt i gräsmattan om de trivs 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mot slutet på veckan var det miserabelt väder, men jag tvingade mig ut ändå. Vackert men kallt!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Idag, söndag. Bättre väder igen (typiskt april …). Jag spanade in parken bakom Stadsbibblan. Jag hade inte varit där trots att jag bott tre år i Lund, väldigt märkligt. Tyckte i alla fall att det var mysigt. Kolla in den här stenläggningen – jag älskar smågatsten! Så snyggt. ❤

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Intill den snygga stenläggningen växte kaukasisk förgätmigej (Brunnera macrophylla ‘Jack Frost’). En himla fin perenn!

Det var allt för idag. Tack för att du kikade in!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s