Sommartider

Sommartider

Idag blir det en bildkavalkad med bilder från den senaste månaden. Jag har känt mig kreativ och som resultat har det blivit späckade minneskort. 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

När hagtornsblomningen var på upphällningen blåste det starka vindar i Lund och kronbladen fullkomligen vräkte ner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hästkastanjeblommorna föll också av.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det blev som en spetsbård på cykelvägen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I Solens och skuggans trädgård i Stadsparken blommade det överdådigt. I förgrunden är det vitblommande kaukasisk förgätmigej (Brunnera macrophylla ‘Betty Bowring’) till vänster och fylld stormhattsranunkel (Ranunculus aconitifolius ‘Flore Pleno’) till höger. Det blå i bakgrunden måste vara kantnepeta (Nepeta x faassenii ‘Walker’s Low’, som i själva verket inte alls är låg utan storvuxen!). Ulf Nordfjell står för designen och de eminenta växtvalen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I den skuggigare delen växer funkia, ormbunkar och bruddeutzia (Deutzia gracilis). Jag är svag för ormbunkar och funkia i kombination med varandra och andra växter.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Häftig trädkombo. Blodbok, platan och gullregn i Vipeholm, Lund.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fågelholk i en stor gammal rosenapel.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Runt den tionde blev det en sväng till hemtrakterna i Småland, på grund av student- och examensfirande. Trevliga tillställningar! Jag fotograferade porslinsveronikorna (Veronica gentianoides) i mammas rabatt. Tycker de är så fina – vita med blå mönster precis som gammaldags porslin. Jag sådde dem under tredje året i gymnasiet, när vi skulle öva på frösådd. Sex år har gått och de står troget kvar i rabatten. De blommar inte så länge, men rikligt! Bladverket är friskt och prydligt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jag har egentligen lite svårt för färgen på den klassiska jättevallmon (Papaver Orientale-Gruppen), men den är en växt som hängt med mig sen jag var liten. Har alltid tyckt att det pudriga pollenet är så fascinerande. När jag var liten försökte jag sminka mig med det.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nära där min mamma bor finns en stenbumling som jag tror är ett flyttblock från istiden. Bakom den hittade jag en pimpinellros som jag inte upptäckt förut.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det är något oerhört poetiskt med att se de rosa rosorna mot stenblocket. Kontraster kan skapa magi!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Att gå ut och gå i skogen är en nödvändighet. Saknar den när jag är i Lund!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ett eller annat skogsgräs. Någon fryle-art?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Djupdök bland ormbunkarna.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En kattbild? Varför inte? Detta är min familjs katt Arwen, världsmästare på att mysa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tillbaka i Lund försökte jag fånga sommarregnet på bild. Den här avenboken växer precis utanför vårt fönster. Att bo här är nästan att bo som i en trädkoja. Snart ska vi flytta, men ingen kan säga att vi inte njutit av att bo här.

Allt gott! ❤

Emma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s