Bilder från veckan

Den här veckan har varit innehållsrik. Jag var på arbetsintervju och fick jobb, volontärarbetade en dag i botaniska trädgården och besökte London två gånger. Underbart!! 🙂

1

London i onsdags. Först åkte vi till Bethnal Green (mindre rikt område utanför turiststråken) och sedan till Chelsea (rikt område). Intressanta kontraster! Jag hade inte varit på någon av platserna förut. Bilden är tagen i Chelsea.

2

Vi tog tåget från Liverpool Street. En jättestor och vacker järnvägsstation.

3

En fin perennrabatt som jag ofta går förbi i Cambridge. Svansfjädergräs (Stipa tenuissima) är ett av de finaste gräsen jag vet. Här i England är det perennt men lite känsligt. I Sverige klarar det oftast inte vintern, men kan odlas som ettårigt. Här växer det tillsammans med penstemon, astrar och blyblomma.

4

Vi tog en kvällspromenad till Coldhams Common, en allmänning som ligger nära vårt hus. Där fanns ofantliga mängder av tistelfjun och björnbär.

5

London i lördags. Vi kom till Natural History Museum strax efter att det öppnat, för vi hade hört att det brukar vara lång kö. Vi kom lindrigt undan och fick köa i kanske en kvart. Helt okej med den här utsikten. 🙂

6

Jag har varit intresserad av dinosaurier sedan jag var liten, och gillade verkligen dinoutställningen. Det fanns stora dinosaurieskelett, välgjorda modeller och en ”levande” T-rex!

7

Triceratops har alltid varit min favorit. 🙂

8

Jag älskar den här bäcken, som vi går längs när vi ska till och från mataffären. Det är en promenad på ungefär fem minuter. Perfekt läge! Däremot har vi ganska långt till centrum. Jag kanske kommer att skaffa en cykel senare.

20170730_113015

Fina växter och klart vatten.


Vi hörs snart igen!

Allt gott ❤

Emma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s