Bilder från veckan

Nu har jag gjort min första riktiga jobbvecka i England, och det känns härligt! Jag får uppleva så himla mycket.

1

I måndags var jag och volontärade i botaniska trädgården här i Cambridge. Morgonljuset var magiskt som du kan se. Jag rensade och fixade i ”the Med Beds”, det vill säga medelhavsplanteringarna. Det var varmt och soligt och doftade ljuvligt av örter.

2

Så här fina är planteringarna vid trädgårdens ena entré. Här var vi och rensade förra veckan.

3

Magiska färger! Den cerisa färgklicken är fackelblomster (Lythrum salicaria). En underbar, sensommarblommande perenn som tillför massor av färg.

4

I onsdags skulle jag på möte för att bli tilldelad ett NI-nummer. Det behöver jag ha för att få arbeta, öppna bankkonto m.m. Tyvärr gick jag till fel jobbcenter och missade mötet, men jag fick en ny tid om mindre än två veckor. Jag gick hemåt med oförrättat ärende, men det var i alla fall en fin promenad. De mäktiga platanerna på bilden växer på Jesus Green, en park som hör till Jesus College.20170802_104245-01

Parker’s Piece, en stor öppen park omgärdad av träd på alla sidor. Vi går genom parken på väg in till centrum. Här är luften frisk och härlig, trots all trafik på de omgivande gatorna.

6

Läckra gräs i ett garden centre som jag besökte med jobbet. Känns som att jag åkt runt halva Hertfordshire de senaste dagarna. Vi jobbar i Letchworth Garden City, Baldock, Stevenage, Welwyn Garden city och en massa andra små och stora samhällen. Jag får se många platser och många väldigt olika privata trädgårdar! Brottades med björnbärsrankor nästan hela torsdagen. Det är hårt jobb men väldigt roligt!

7

Riddarsporrar.

8

En samling ormbunkar. I England kan man odla trädormbunkar på gynnsamma lägen. De är bara så häftiga.

10

Idag var vi sugna på att göra en liten utflykt, så vi tog bussen in till centrum för att kolla in antropologiska museet.

9

Efter museibesöket fikade vi. Vår engelska housemate retar oss lite grann för att vi älskar att fika 🙂

11

På caféets toalett var det tapetserat med sidor ur gamla bakböcker. Kitschigt värre!

20170805_161059

Gick förbi den här underbara blomman – Crinum, en släkting till amaryllis. Har sett någon Crinum på gynnsamt läge i Alnarpsparken. Läser att hybriden Crinum x powellii är den härdigaste och därför den lämpligaste för Sverige.


Nu får det vara nog för idag. Vi hörs snart igen! ❤

Emma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s