Lägesrapport

Hej! Det är hög tid för en ny rapport från Cambridge – jag har inte haft tid att uppdatera bloggen på ett bra tag nu. Jag har jobbat massor (tufft, men lärorikt och roligt). Dessutom har min pojkväns familj varit på besök, och vi har hittat på en massa roligheter när jag varit ledig (bland annat har vi varit och tittat på Hatfield House, ett hus med fantastisk trädgård, men de bilderna kommer i ett senare inlägg).

Här kommer några bilder från de senaste två veckorna.

1

Fluffiga Albizia-blommor.

2

En dramatisk kvällshimmel utanför vårt sovrumsfönster.

6

Smarriga saker från Farmer’s Market: plommon, tomater och rovor!

7

Vackra vassvippor på vår väg till mataffären. Älskar promenaden längs bäcken!

20170813_152807

Cream tea ❤

9

Vacker skulptur på Jesus College.

8

Variegerat hakonegräs (en namnsort av Hakonechloa macra). Ett mjukt och vackert prydnadsgräs, men kanske inget att rekommendera för Sverige – härdigheten är sådär. Den rena arten (helgrön) är också vacker och lite härdigare.

11

Kricketspelare på Jesus College.

10

Väldigt charmiga idegransfigurer. Ser ut som barbafamiljen! 🙂 Jag skulle gärna vilja veta hur de kommit till. Kan det vara så att buskarna börjat luta, och trädgårdsmästarna försökt göra det bästa av situationen?

12

På väg ut från colleget.

13

Gul nunneört (Pseudofumaria lutea) – en fin växt som kan växa var som helst. Sprider sig ymnigt med frö, men det är lätt att rensa bort oönskade plantor.

20170813_171704

Fantastiskt god pubmat. Jag är så glad att det kommit intressanta vegetariska alternativ på pubarnas menyer! Det här är portobellosvamp fylld med halloumi, sötpotatispommes och grekisk sallad.

14

En perfekt kväll för en tur på floden! Vår housemate, som pluggat i Cambridge, fixade en punt (en sådan båt som syns på bilden) åt oss. Vi gav oss ut och puntade klockan 7 på kvällen, när det var lugnt på floden. Jag fick testa att staka mig fram. Det var väldigt svårt, men jag är så glad att jag testade (och att jag inte ramlade i!). 🙂

15

Fina blommor i botaniska trädgården: rudbeckia, perovskia och violruta.

16

En magisk plats i botaniska.


Det var en samling vitt skilda bilder. Jag är så glad för allt jag får uppleva här, och vill gärna dela med mig av en del av de bilder jag tar. Tack för att du läste och tittade! ❤

Emma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s