Trädgården slumrar, själen spirar

Här kommer tre tips på (brittiskt orienterade) trädgårdsinspirationer som jag djupdykt i på senaste tiden. Kanske kan de inspirera dig också?

  • Noughticulture. Klicka på ”View Letter Archive” så kommer du till arkivet med nyhetsbrev. Det går också att prenumerera och få dem till sin e-post. Journalisten Alice Vincent, som skriver för den brittiska tidningen The Telegraphs trädgårdssidor, ger ut dessa underbart poetiska nyhetsbrev med fokus på odling i stan. Jag njuter verkligen av det engelska språkets rika nyanser när jag läser dem! Alice har också ett fint Instagram-konto som också heter Noughticulture.
  • The Telegraph Gardening. Här håller jag mig uppdaterad om nyheter och trender i  trädgårdsvärlden. Och njutläser en hel del också, såklart. En av artiklarna ligger bakom en betalvägg, men det finns ändå mycket fint som kan läsas gratis.
  • Sarah Ravens noga utvalda växter och inspirerande växtkombinationer. I höstas blev jag helt begeistrad över hennes postorderkatalog, där hon visade upp kombinationer av olika tulpansorter och förslag på andra växter att samplantera dem med. Det är bara fröerna som går att beställa från Sverige, i övrigt skickar företaget bara inom Storbritannien. I vilket fall som helst är hemsidan en källa till många bra idéer. Kolla till exempel här för att se läckra kombinationer av lök- och knölväxter.

Processed with VSCO with g3 preset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s