En annorlunda trädgårdsbok

Refugium2

För ett tag sedan läste jag på Slottsträdgårdsmästarens fina blogg om boken Refugium – Trädgård som tillflykt av Ingela Bendt. Jag blev genast sugen på att läsa den, så jag gick och lånade den på biblioteket.

Boken handlar om Hans Drost, en pensionerad landskapsarkitekt och hans trädgård, som ligger i koloniområdet Eriksdalslunden i Stockholm. Ingela Bendt förde samtal med honom under tre år och de pratade inte bara om trädgården, utan också om Hans liv. Han föddes i Tyskland några år före andra världskrigets början, och läsaren får ta del av hans erfarenheter från kriget och ockupationstiden. Vi får också veta hur han så småningom hamnade i Sverige och hur det gick till när han skaffade sin trädgård. Det är en rik berättelse byggd på helt otroliga erfarenheter. ”Vilken bok!” sa jag till min fästman igår med tårar i ögonen. Nu har jag snart läst ut den. Det här var min bästa läsupplevelse på länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s