Reflektioner i isveckan

Nu är jag tillbaka på bloggen efter ett uppehåll på tre veckor. I början av februari bestämde jag och min fästman oss för att ta en paus från sociala medier under resten av månaden. Vi befinner oss i slutet av vintern, alla är trötta och nedstämdheten lurar bakom hörnet. Det blir inte bättre av att man varje dag får se en sammanställning av andras höjdpunkter. ”Då känner man sig ganska snabbt sämst av alla” som någon sa till mig häromdagen. Så vi valde att ta en paus från Facebook, Instagram, bloggar, vloggar och annat.

Det är ingen som lär oss hur vi ska hantera det ständiga flödet av information om andras liv. Var och en måste själv ta ansvar för att hantera det på ett sätt som man mår bra av. Det är dags att börja göra medvetna val kring sociala medier.

Vi har frigjort tid till att bland annat läsa böcker, skriva och rita. Det har varit skönt att slippa ifrån det eviga scrollandet. De första dagarna var det lite jobbigt att inte få små dopaminkickar från likes. Nu tycker jag bara att det är skönt att göra annat.

Jag tänker fortsätta att använda sociala medier på ett medvetet sätt. Framför allt kommer jag att begränsa tiden på Instagram och Facebook. Jag gillar att läsa bloggar, men i fortsättningen kommer jag att läsa några få utvalda, och inte varje dag. Jag mår mycket bättre utan en massa information om vad duktiga främlingar håller på med. Om man inte kan låta bli att jämföra sig ska man kanske helt enkelt låta bli att kolla på vad andra gör?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ta hand om er i kylan! ❤

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s