Rosenhallon

Rosenhallon

Rosenhallonets kronblad är skrynkliga som antikt siden. Jag har precis bekantat mig med denna växt på nytt, för jag upptäckte att det växer en buske nära vårt hus. Innan dess förknippade jag den bara med Orrefors skola, där jag gick låg- och mellanstadiet. På skolgården växte en rosenhallonbuske intill en vägg. Jag tyckte att den var fin med sina rosa blommor och lena blad, men den doftade lite konstigt och kvistarna var lätt klibbiga när jag rörde vid dem.

Läser nu att rosenhallon (Rubus odoratus) är en tålig och anspråkslös växt, härdig i zon 1-6, och att den blommar juni till augusti. Kanske borde vi odla den i större utsträckning för att få större variation på växtligheten i lite tuffare miljöer.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s