Brudbuketten

Idag vill jag visa några bilder på min brudbukett. Jag gifte mig i början av augusti, och ville väldigt gärna göra buketten själv. Jag har nämligen gått en del kurser i blomsterbinderi under gymnasiet (gick naturbruksprogrammet med florist- och trädgårdsinriktning) och tänkte att det nog skulle kunna gå bra, även om jag var lite ringrostig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag ville att buketten skulle innehålla ljusrosa och mörkblått för att matcha färgerna på våra kläder (K hade mörkblå kostym med ljusrosa fluga, jag hade svart klänning med ljusrosa broderade blommor). Jag köpte rosa nejlikor, mörkblå martorn och brudslöja i två olika butiker. Det gröna materialet plockade jag och K själva. Man kunde ju tro att det inte skulle finnas något grönt att plocka efter en sådan torr sommar, men jag hittade en massa fint längs en bäck. Dagen innan bröllopet gick vi ut och plockade växterna på platserna som jag sett ut. Det är gröna fläderbär, överblommat älggräs och ormbunkar (träjon?).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag ville att buketten skulle ha ett lite vilt uttryck, eftersom jag älskar naturen och är en skogsmänniska 🙂 Jag var väldigt nöjd över att jag fick med ormbunkar. De står högt upp på den långa listan över mina favoritväxter. Jag hade för mig att ormbunkar vissnar fort när de plockats, så jag plockade några blad och satte i vas för att testa i god tid innan bröllopet. De höll förvånansvärt bra, så jag bestämde mig för att det gick bra att använda ormbunkar trots allt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På det hela taget blev jag väldigt nöjd med buketten, och det kändes kul att ha en personlig bukett som jag planerat och tillverkat själv. ❤

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s